VINYES

La nostra finca té 48 hectàrees de vinya, dividides en 29 parcel·les totes elles amb noms propis: l’Aspisi, el Secalló, Cireres, Romanina, la Serdalla, etc. Algunes d’elles de més de 50 anys on predominen les varietats típiques del Penedès: Macabeu, Xarel·lo i Parellada. Tot i que també hem plantat varietats foranes que s’han adaptat molt bé al nostre terroir, com Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir i Chardonnay.

La natura segueix el seu curs. No entén de preses ni de rellotges. Respectem el seu temps i interferim el mínim necessari en el seu cicle per tal d’obtenir el millor raïm per elaborar els millors vins.

TEMPS DE VINYES

TARDOR

Els ceps han fet un esforç per donar el seu fruit. Ara els hi toca reposar. És moment d’adobar la terra, d’ajudar-la perquè es recuperi per la propera collita. A casa nostra abonem, amb adobs naturals, des de la tardor fins a finals de l’hivern.

HIVERN

El sol minva i el fred ve, és el moment de la poda. Donant forma al ceps, buscant el tipus de poda adequat a cada varietat i al tipus de vi que es vulgui elaborar d’aquella vinya. Una vegada la vinya està podada trinxem els sarments perquè serveixin d’adob. A pagès tot s’aprofita.

PRIMAVERA

Amb els primers sols de primavera el cep plora. Si, plora. La sàvia de la vida torna al cep. Els dies són més llargs i més càlids i els borrons treuen el cap. Però encara hi ha nits fredes i patim per si una d’aquestes ho és massa i gela els nous brots. Esperem que la primavera hagi vingut per quedar-se i no hi hagin més glaçades Les vinyes es vesteixen verdes i els gotims ja es dibuixen.

ESTIU

Retallem els sarments perquè l’aire i el sol acaroni el raïm. El pare no treu l’ull de les vinyes. L’esforç de tot l’any està a punt de culminar.

LA VEREMA

Si el temps ha sigut bondadós podrem tenir una bona collita després de cuidar la terra i els ceps durant tot l’any.