ORIGENS

Durant anys la finca va ser lloc de pas. Era habitual que les diligències fessin una parada per refrescar els cavalls i descansar els viatgers. Aquest sentiment d’acollida ha perdurat durant els anys fins al dia d’avui.

La Masia s’ha mantingut durant segles i a dia d’avui la família encara hi seguim vivint. Es tracta d’una construcció típica catalana que hem anat mantenint gràcies a la figura de l’hereu. El fill gran hereta la finca i aquesta s’ha anat transmetent generació rere generació amb el mateix cognom (Giró).

Fins el segle XIX la producció agrícola de la finca era de cereals, oliveres, fruiters i vinyes. Entre els anys 1887 a 1896 el besavi de l’actual viticultor, Antonio Giró i Lloret, va haver de fer front a la fil·loxera (plaga que va venir de les vinyes de França) la qual arrasà totes les vinyes del sud d’Europa i la nostra finca no va ser una excepció. Antonio Giró i Lloret no es va deixar vèncer i replantà tots els ceps malmesos per seguir elaborant vins. Només per la fil·loxera (1887-1896) i per la Guerra Civil Espanyola (1936-1939) es va interrompre l’elaboració de vins.

Gabriel Giró i Baltà

Antonio Giró i Lloret, besavi de Gabriel Giró i Baltà, va donar en herència la finca a Antonio Giró i Fou, pare de l’actual viticultor. La seva inesperada mort l’abril del 1971, sense testament presagiava la fi de la finca. La generositat de les germanes de Gabriel Giró i Baltà, i el suport de la seva dona Montserrat Via i Roig, va fer possible que la finca seguís en mans de la família Giró. El nostre pare Gabriel amb el seu esperit emprenedor va decidir transformar la Finca Giró del Gorner en una finca exclusivament dedicada al cultiu de les vinyes.

El nostre pare ha dedicat tota la seva vida a la cura de les vinyes, les quals han sigut i són la seva gran passió. Així ha sigut durant decennis, i fins el dia d’avui, dedica els seus esforços en cultivar els millors raïms per poder elaborar vins de gran qualitat. La nostra mare Montserrat Via i Roig és des de fa 50 anys, el seu millor suport.

Gabriel Giró i Via, Jr.

Pare de tres fills. Enginyer tècnic agrícola i enòleg, com el nostre pare, director tècnic de la bodega. Des de sempre ha estat involucrat en totes les tasques de la finca i el celler, ja fos col·laborant en les feines de la finca quan els estudis o permetien o treballant en la elaboració dels vins durant la verema.

Marta Giró i Via.

Diplomada en ciències empresarials, i llicenciada en administració i direcció d’empreses, i en publicitat i relacions públiques. Després de treballar durant més de 10 anys en diferents empreses, i viure en diferents països, torna a l’empresa familiar per responsabilitzar-se de la part comercial.

VITICULTORS ELABORADORS

FILOSOFIA

A Giró del Gorner creiem en el binomi innovació i tradició. Tradició. Ningú més que aquells que han treballat durant anys la terra la coneixen tan bé. De la seva experiència ens alimentem les noves generacions. Són un tresor que volem que perduri durant els anys. Innovació. Aprofitar els nous coneixements per extreure la millor expressió del raïm en forma de vi.

Si mirem fotografies antigues de la finca veiem com ha canviat el celler. Com d’aquelles tines de ciment hem passat a dipòsits d’acer inoxidable amb control de temperatura, on hi havia les premses de fusta ara hi ha la més moderna tecnologia. Però si mirem enllà, si mirem el paisatge de la finca, les vinyes, aquestes han canviat ben poc. I això és el que busquem, que la natura faci el seu camí, nosaltres l’acompanyarem i del seu fruit aconseguirem uns vins de gran qualitat.